Autorzy 2023 - promocja!
Pod patronatem
Dnia:
Do:
Gdzie:

Szubienicznik. Falsum et verum

opublikowano: 10 stycznia 2014
Szubienicznik. Falsum et verum lupa lupa

Tropiciel złoczyńców gwałcicielem i mordercą? Podstarości Jacek Zaremba został oskarżony o okrutne zbrodnie. Czy dowiedzie swej niewinności i tego, że padł ofiarą diabolicznych knowań? A może Zaremba to wilk w owczej skórze?

Kontynuacja Szubienicznika do ostatniej chwili trzyma czytelnika w napięciu. Stare tropy jeszcze bardziej się plączą, nowe fakty wychodzą na jaw. Intryga sięga cesarskiego dworu w Wiedniu. Kto jest kim w tej tajemniczej rozgrywce?

Sherlock Holmes w kontuszu powraca! Brawurowy styl autora przenosi nas wprost do siedemnastowiecznego pełnego tajemnic polskiego dworu. Charaktery bohaterów są zamaszyście wycięte szablą pióra Jacka Piekary. Aż chciałbym to grać! Serdecznie polecam.
KRZYSZTOF GLOBISZ

Od czasów Sienkiewiczowskiej „Trylogii” nie powstała chyba książka, która by tak rzetelnie, barwnie i zajmująco opowiadała o naszej siedemnastowiecznej szlachcie i Polsce tego okresu. A przy tym Piekara jest pisarzem na wskroś nowoczesnym. Pisze, jakby tworzył scenariusz filmu sensacyjnego czy serialu, a napięcia, zwrotów akcji, tempa i pisarskiej żonglerki wątkami mogliby „Szubienicznikowi” pozazdrościć autorzy największych hitów.
MIROSŁAW BAKA

Dane wydawnicze:

Oprawa broszurowa ze skrzydełkami
Liczba stron: 400
ISBN: 978-83-7515-298-2
Cena: 39,90 zł

Zapraszamy do krakowskiego Matrasa przy Rynku Głównym 23, w najbliższy piątek o godz. 17.00 Spotkanie poprowadzi Marcin Wilk, będzie okazja do rozmowy z autorem.
Fragmenty książki "Szubienicznik. Falsum et verum" odczyta Krzysztof Globisz.
Mamy też niespodziankę dla aktywnych fanów Jacka Piekary, którzy uwielbiają się przebierać i charakteryzować w stylu postaci z książek ulubionego autora. Każdy kto przyjdzie ucharakteryzowany otrzyma plakat z grafiką okładkową.



 

Zaloguj się, by uzyskać dostęp do unikatowych treści oraz cotygodniowego newslettera z informacjami na temat najnowszego wydania

Zarejestruj się | Zapomniałem hasła